32181310 post@menova.no

Nyutdannet møbelsnekker

Jeg startet denne utdannelsen 04.03.2013 og det var da 3 år med å jobbe med læreplanen samtidig som det var 1 år som privatist for å kunne få kompetansebeviset for og kunne ta svenneprøven senere.

Jeg valgte dette fordi jeg syns det er spennende å jobbe med trevirke, det er gøy å lære noe nytt hele tiden og det er veldig gøy å se ferdige resultater tilslutt og jeg har blitt utrolig glad i jobben min.

Jeg har vært utrolig heldig som har kunne jobbe på Menova Snekkeriet denne tiden. Jeg har lært meg mye mer enn bare om faget. Møbelsnekker Kjell Kristoffersen har lært meg hvordan en arbeidsplass kan være og at man skal ha det litt gøy på jobb selvom man skal jobbe. Han har i tillegg lært meg at det er lov å feile og prøve på nytt og det viktigste at man aldri blir utlært.

Har kjempeherlige kolleger som har blitt min lille familie og vi hjelper hverandre så mye vi kan. Vi lærer mye av hverandre og jeg er utrolig heldig som fikk lov til å bli lærling på Menova.

Når den tiden kom til at jeg skulle bestemme meg for hva jeg skulle lage på svenneprøven min så var ikke det vanskelig. Det ble baderomsinnredning i Eik med innenforliggende skuffer å dører med osmoolje som heter kongle med hardvoksolje til slutt.

Til dette fikk jeg da en uke på meg og oppstart var  04.01.2017. Det var en interessant følelse og kjenne på. Man blir nervøs, usikkerheten kan komme, kontrolere ting flere ganger, sjekke at beregning av materialene er riktig.

Sensorene kom den 12.01.2017 og skulle høre min presantasjon av oppgaven og vurdere baderomsinnredningen min. Etter en kort stund fikk jeg beskjeden om at jeg hadde fått meget godt bestått og det er jeg ufattelig fornøyd med. Jeg hadde ikke klart dette uten all den hjelpen til kollegene i Snekkeriet. En spesiel takk til Kjell Kristoffersen som har vært min læremester i hele prosessen.