32181310 post@menova.no

Min historie begynner med at jeg kom til Menova i 2012

Jeg hadde vært arbeidsledig i 3 år og hadde stengt meg ute fra omverden. I hverdagen hadde jeg store problemer med og møte andre, samt å kommunisere med ukjente mennesker. Jeg begynte hos en sosionom i 2010, og hun tipset meg om Menova som hjalp meg med og komme ut i vanlig jobb.

De to første månedene på Menova turte jeg ikke og spise lunsjen min i kantina. Jeg satt bak snekkeriet for meg selv og spiste helt til min veileder inviterte meg med for å spise lunsj i kantina. Hun ville at jeg skulle vende meg til en arbeidshverdag med andre mennesker samt å vise meg at det ikke var noe skummelt i kantina.

Når jeg fikk oppgaver i snekkeriet så prøvde jeg og gjøre oppgavene selv om jeg ikke hadde noe erfaring med snekkeryrket fra før. Hvis jeg gjorde en feil turte ikke jeg og spørre om hjelp, og jeg satt fast i en ond sirkel med mine egne tanker.

De andre ansatte på snekkeriet og sjefene viste meg tillit og tid og etter hvert følte jeg meg tryggere med mine kolleger. Jeg begynte og stole mer på meg selv og åpne meg mer opp. Da begynte jeg også å lære mer, stole mere på meg selv, og at det er greit og spørre en gang for mye enn for lite. Jeg fikk også bli med i møte med kunder, og mitt engasjement vokste i takt med min læring. Det var da jeg bestemte meg for å bli møbelsnekker.

Når jeg turte å spørre om hjelp begynte jeg virkelig og trives i snekkeriet, arbeidsoppgavene var spennende og jeg fikk se hvordan man lager ting. Baderoms-innredninger, senger, bord, krakker og bokhyller bare for å nevne noe!

Våren 2014 startet jeg teoretisk opplæring slik at jeg kan ta svenneprøve. Den ene sjefen min på snekkeriet hjalp meg med oppfølging av oppgaver tilrettela for en praksis i løsning av oppgavene. I desember 2014 ble eksamen avlagt.

I dag trives jeg kjempe godt, jeg og hjelper de andre når noen spør meg om hjelp og jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb og jobbe med nye spennende oppgaver. Jeg har også med meg nye mennesker som jeg lærer opp. Selv er jeg ferdig med lærlingetiden i høsten 2016.

Menova har hjulpet meg med så utrolige mye. De har hjulpet meg med å bli fysisk sterkere og fått tilbake troen på meg selv. Jeg føler meg mer inkludert i prosjekter, fått meg gode venner og kolleger og har blitt mere selvstendig.

Kine Bekkevold
Lærling Møbelsnekker